ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ. ΣΥΝΧΡΟΝΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ (ONLINE)
Νομοθετικό Π λ α ί σ ι ο Ν. 4640/ 2019 & 41917 οικ/26.08.2021 Προϋποθέσεις και διαδικασία των Διαμεσολαβητών στο «Ειδικό Μητρώο Οικογενειακών Διαμεσολαβητών»
Διάρκειας 25 ωρών
Ημέρες : 17, 18, 19, 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2021
---------------------------------
Το Κέντρο Διαμεσολάβησης Πειραιώς (ΚΕ.ΔΙ.Π.) σε συνεργασία με τον Διεθνούς Φήμης Οργανισμό οικογενειακής διαμεσολάβησης “MiΚΚ e.V.” (http://www.mikkev.de/english/englisch/) και τον εκπαιδευτή Διαμεσολαβητών Σπύρο Κ. Λειβαδόπουλο ανακοινώνει το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στην οικογενειακή διαμεσολάβηση (family mediation), διάρκειας 25 ωρών, το οποίο θα διεξαχθεί ολόκληρο εξ αποστάσεως (online), με σύγχρονη μέθοδο, μέσω της πλατφόρμας zoom.us. Η παρακολούθηση του προγράμματος οδηγεί στην απόκτηση πιστοποιητικού εκπαίδευσης στην οικογενειακή διαμεσολάβηση από το ΚΕΔΙΠ, ως πρόγραμμα μετεκπαίδευσης σύμφωνα με τον Ν. 4640/2019 και δίνει τη δυνατότητα εγγραφής στο Ειδικό Μητρώο Οικογενειακών Διαμεσολαβητών σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που ισχύουν ( 41917οικ/ΦΕΚ Β 4017/31.08.2021).
Χρονοδιάγραμμα Εξ αποστάσεως (online) εκπαίδευσης:
Ημέρες |
Ώρες |
|
17-Σεπτ |
Παρασκευή |
από 03:00 μ.μ. έως 08:30 μ.μ. |
18-Σεπτ |
Σάββατο |
από 10:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. |
19-Σεπτ |
Κυριακή |
από 10:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. |
22-Σεπτ |
Τετάρτη |
από 05:00 μ.μ. έως 09:00 μ.μ. |
23-Σεπτ |
Πέμπτη |
από 05:00 μ.μ. έως 08:30 μ.μ. |
Δίδακτρα
Το νέο πρόγραμμα της οικογενειακής διαμεσολάβησης (25 ώρες) ανέρχεται στο ποσό των 420,00 ευρώ. Για όσους εγγραφούν μέχρι την Πέμπτη 15/09/2021 το κόστος ανέρχεται στα 360,00 ευρώ (early bird). Τα δίδακτρα θα καταβάλλονται είτε σε λογαριασμό του ΚΕ.ΔΙ.Π. στην τράπεζα EUROBANK ERGASIAS A.E. , είτε με πιστωτική κάρτα μέσω του livepay της παραπάνω τράπεζας, με δυνατότητα 6 άτοκων δόσεων.
AΡ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 0026.0050.38.0200751561
IBAN: GR7002600500000380200751561
Απαιτούμενα δικαιολογητικά:
1. Αίτηση
2. Επικυρωμένο αντίγραφο πιστοποιητικού διαπίστευσης/πιστοποίησης διαμεσολαβητή ή βεβαίωση από τον Φορέα Εκπαίδευσης.
3. Αντίγραφο καταθετηρίου τραπέζης για την καταβολή των διδάκτρων.
Δηλώσεις συμμετοχής έως : 16/09/2021 & ώρα 14:00
Για όσους εγγραφούν μέχρι την Τετάρτη 15/09/2021 το κόστος ανέρχεται στα 360,00 ευρώ (Early Bird).
Εκπαιδευτική Ομάδα:
1) Σπύρος Λειβαδόπουλος, Δικηγόρος – Διαμεσολαβητής & Εκπαιδευτής Διαμεσολαβητών
2) Ευαγγελία Πολυράκη, Δικηγόρος – Διαμεσολαβήτρια & Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών
3) Θεοδώρα (Νόρα) Συρίου, Δικηγόρος – Διαμεσολαβήτρια & Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών
Εισηγήσεις : Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης θα υπάρξουν εισηγήσεις από ειδικούς στον τομέα τους επιστήμονες, για την ενδοοικογενειακή βία, την ψυχολογία των συγκρούσεων στην οικογένεια (διάσταση & διαζύγιο) καθώς και για το Νομικό πλαίσιο της Οικογενειακής Διαμεσολάβησης.
- Μάνθα Βαρελά, Δικηγόρος ΔΝ
- Ιορδάνα Μοσκοφή, Κλινική Ψυχολόγος με ειδίκευση σε θέματα
παιδιών και εφήβων.
- Ευθυμία Θ. Παπαϊωάννου, Δικηγόρος Αθηνών, Διαπιστευμένη
Διαμεσολαβήτρια ΥΔΔΑΔ, Εγκληματολόγος (ΜΔΕ Πανεπιστημίου Εδιμβούργου Σκωτίας), Ερευνήτρια.
Για το πρόγραμμα εκπαίδευσης στην οικογενειακή διαμεσολάβηση, το ΚΕΔΙΠ συνεργάστηκε με την Γερμανική εταιρεία διεθνών διαμεσολαβήσεων και εκπαιδεύσεων MIKK e.v. H Μikk e.v. έχει διακριθεί για τη δραστηριότητα της στον τομέα των οικογενειακών διαμεσολαβήσεων λαμβάνοντας βραβεία από τους οργανισμούς Germany Land Of Ideas και Association for Conflict Resolution International Chapter (Νέα Υόρκη). Το 2011 μέσω του προγράμματος ΤΙΜ ( training in international family mediation) της Ε.Ε. ανατέθηκε στη Μikk e.V να εκπαιδεύσει περί τους 70 διαμεσολαβητές από διάφορα κράτη της Ευρώπης στο πρώτο κοινό πρόγραμμα εκπαίδευσης στην οικογενειακή διαμεσολάβηση σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, με έμφαση στις διασυνοριακές διαφορές. Από τότε η Mikk έχει εκπαιδεύσει πληθώρα διαμεσολαβητών , δικηγόρων και δικαστών από όλον τον κόσμο στα προγράμματα οικογενειακής διαμεσολάβησης που προσφέρει.
(http://www.mikkev.de/english/englisch/ ). Η Mikk e.v εξειδικεύεται στην διεθνή οικογενειακή διαμεσολάβηση και εκπαιδεύει διαμεσολαβητές από όλο τον κόσμο στο συγκεκριμένο είδος διαμεσολάβησης.
Το πρόγραμμα εκπαίδευσης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων :
- Αρχές και Στάδια της οικογενειακής διαμεσολάβησης
-Βασικά στοιχεία Οικογενειακού Δικαίου. Νομοθετικό πλαίσιο οικογενειακής διαμεσολάβησης.
-Πλαίσιο και αρχές της συνεπιμέλειας.
-Υποχρεωτική Αρχική Συνεδρία στις οικογενειακές διαφορές (Ν 4640/2019).
- Μοντέλα συνεδριών ενημέρωσης (μερών και δικηγόρων) και εναρκτήριες συνεντεύξεις.
-Εργαλεία ελέγχου καταλληλόλητας της υπόθεσης / Ενδοοικογενειακή βία στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση.
-Ψυχολογία των συγκρούσεων στην οικογένεια / Επίπεδα και δυναμική συγκρούσεων στην οικογενειακή διαμεσολάβηση /Ψυχολογικά Στάδια των μερών κατά τη διάσταση και το διαζύγιο.
-Θεματική περιπτώσεων διαμεσολάβησης κατά τη διάσταση και μετά το διαζύγιο.
-Διαχείριση της επικοινωνίας στην οικογενειακή διαμεσολάβηση/ Εργαλεία και μεθοδολογία.
-Διευκόλυνση επικοινωνίας και επίτευξη συμφωνιών σε θέματα που ρυθμίζουν τις σχέσεις γονέων – παιδιών.
-Διευκόλυνση επικοινωνίας και επίτευξη συμφωνιών σε οικονομικά ή περιουσιακά θέματα.
-«Μεικτές» οικογένειες, διεθνή - διασυνοριακή οικογενειακή διαμεσολάβηση.
-Πρακτικές - Βιωματικές ασκήσεις , προσομοιώσεις και παίγνια ρόλων.
-Το συμφέρον του παιδιού / Σχέδια γονικής ανατροφής.
-Ψυχολογία του παιδιού/ η « Φωνή του παιδιού» στη διαμεσολάβηση.
Το ως άνω πρόγραμμα έχει ως σκοπό να εκπαιδεύσει τους διαμεσολαβητές στην οικογενειακή διαμεσολάβηση τονίζοντας τις ιδιαιτερότητες, τις απαιτήσεις αλλά και την μεθοδολογία στο συγκεκριμένο είδος διαμεσολάβησης. Το πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο στην Ελληνική πραγματικότητα με παίγνια ρόλων που προσομοιάζουν σε αληθινές υποθέσεις λαμβάνοντας υπόψη τον Ν. 4640/2019. Η επιμέλεια του συγκεκριμένου προγράμματος έχει γίνει από τους εκπαιδευτές : 1) Dr. Jamie Walker (http://jamiewalker.net/index/index.php ) και 2) Σπύρο Λειβαδόπουλο. Η Dr. Jamie Walker είναι διαμεσολαβήτρια και εκπαιδεύτρια διαμεσολάβητών με πολύ σημαντική διεθνή εμπειρία.
Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα έχουν εκπαιδευτεί πολλοί διαμεσολαβητές από το 2013 μέχρι και σήμερα, οι οποίοι είναι ενεργοί διαμεσολαβητές σε οικογενειακές διαφορές.
Παρακαλούμε για οποιαδήποτε διευκρίνιση χρειαστείτε, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω e-mail : [email protected] και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν γραπτώς ή τηλεφωνικώς.
Βιογραφικά εκπαιδευτών :
Ο Σπύρος Λειβαδόπουλος είναι δικηγόρος παρ΄ Εφέταις και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Είναι διαπιστευμένος διαμεσολαβητής σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις και διαπιστευμένος εκπαιδευτής διαμεσολαβητών. Έχει εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί στη Διαμεσολάβηση από το Center for Effective Dispute Resolution (CEDR-UK) κι είναι από τους πρώτους διαμεσολαβητές που διαπιστεύθηκαν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Έχει εκπαιδευτεί περαιτέρω στην Διεθνή Οικογενειακή Διαμεσολάβηση από το πρόγραμμα της ΕΕ, TIM project [Βρυξέλλες 2011/ Catholic University of Lauven (BE), child focus (BE) Mikk (GER),IKO (NL)], είναι “ Certified International Family Mediator” και μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Οικογενειακής Διαμεσολάβησης Crossborder mediator (www.crossbordermediator.eu ). Έχει διεξαγάγει τις πρώτες διαμεσολαβήσεις στην Ελλάδα μετά την ψήφιση του Ελληνικού Νόμου (3898/2010) σε εμπορικές, οικογενειακές και λοιπές αστικές διαφορές. Έχει επίσης μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση και επίλυση συγκρούσεων σε διεθνείς οικογενειακές διαφορές. Έχει συνεργαστεί με διεθνείς οργανισμούς (New York Peace Institute/USA, CEDR/UK, Mikk/Germany), αλλά και με μεμονωμένους διαμεσολαβητές (ΗΠΑ, ΒΕΛΓΙΟ, ΑΓΓΛΙΑ) είτε παρακολουθώντας διαμεσολαβήσεις είτε διενεργώντας συνδιαμεσολαβήσεις. Ως υπότροφος του Rotary International παρακολούθησε τρίμηνη εκπαίδευση (Ιούνιος – Αύγουστος 2017) και έλαβε διεθνή πιστοποίηση στην επίλυση συγκρούσεων “Professional Development Certificate in Conflict Resolution & Peace Building” από το Πανεπιστήμιο Chulalongkorn University στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης.
Εκπαίδευση Διαμεσολαβητών
Είναι διαπιστευμένος εκπαιδευτής διαμεσολαβητών (Τoolkit Company/ΚΕΔΙΠ) με μεγάλη εμπειρία στην εκπαίδευση, συνεργάζεται με το Κέντρο Διαμεσολάβησης Πειραιώς από το 2013 σε προγράμματα εκπαίδευσης στην οικογενειακή διαμεσολάβηση καθώς και στο πρόγραμμα Βασικής Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών του ΚΕΔΙΠ. Επίσης ανήκει στην εκπαιδευτική ομάδα του Γερμανικού οργανισμού διεθνών διαμεσολαβήσεων Mikk e.V και εκπαιδεύει διαμεσολαβητές, στην Διεθνή οικογενειακή διαμεσολάβηση σε υποθέσεις που περιλαμβάνουν απαγωγή παιδιών . Έχει συμμετάσχει ως εκπαιδευτής σε εργαστήρια για τη Διεθνή οικογενειακή διαμεσολάβηση σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ευρωπαϊκού Δικαίου ERA, εκπαιδεύοντας δικηγόρους και δικαστές στην Ελλάδα, την Ιταλία και το Βέλγιο. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής – σε σεμινάρια, εργαστήρια, συνέδρια και σε παρουσιάσεις προώθησης του θεσμού τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό καθώς και ως μέλος ομάδας εργασίας έργων- projects της Ε.Ε (MED-ENF, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2015). Επίσης έχει συμμετάσχει ως μέλος ομάδας εργασίας στη δημιουργία Παγκόσμιας Χάρτας για τη Διεθνή Οικογενειακή Διαμεσολάβηση ( Διεθνής Κοινωνική Υπηρεσία, Γενεύη 2015). Το 2020 συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο Chulalongkorn University στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης, όπου εκπαίδευσε επαγγελματίες από 18 διαφορετικές χώρες, στη διαμεσολάβηση, τις διαπραγματεύσεις και τον συντονισμό διαλόγου, στο πλαίσιο υποτροφίας από το Rotary International στο πρόγραμμα « Professional Development in Conflict Resolution & Peace Building».
Η Ευαγγελία Πολυράκη είναι δικηγόρος από το 1996 και Δικαστική Γραφολόγος, εγγεγραμμένη σήμερα στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά. Είναι Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια από το Κέντρο Διαμεσολάβησης Πειραιά (ΚΕΔΙΠ) σε συνεργασία με την Toolkit Company, πιστοποιημένη από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΥΔΔΑΔ), καθώς και Εκπαιδευμένη Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών από την εταιρεία “International Mediation Consulting” του Καναδά και την κα Mary Damianakis. Εχει συνεργαστεί με το ΚΕΔΙΠ από το 2015 διενεργώντας εργαστήρια στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση, ενώ από το 2018 είναι εκπαιδεύτρια διαμεσολαβητών στο ΚΕΔΙΠ τόσο στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση όσο και στη Βασική εκπαίδευση. Έχει εκπαιδευθεί επίσης στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση από το ΚΕΔΙΠ σε συνεργασία με την ΜΙΚΚ, καθώς επίσης και στη Σχολική Διαμεσολάβηση από την Δρ. Jamie Walker. Επίσης, έχει εκπαιδευθεί στο Συντονισμό Διαλόγων (Facilitation) και στην Επανορθωτική Δικαιοσύνη (Restorative Justice) από τους Διαμεσολαβητές Χωρίς Σύνορα (Mediators Beyond Borders). Μιλάει άπταιστα αγγλικά, καλά γαλλικά και ισπανικά.
Η Θεοδώρα (Νόρα) Συρίου, είναι Δικηγόρος Παρ’ Εφέταις, εγγεγραμμένη στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά από το 2000. Είναι πτυχιούχος Νομικής LL.B (με διάκριση) στη Νομική, Κοινωνιολογία και Κοινωνική Ανθρωπολογία του Πανεπιστημίου Keele, Αγγλίας. Διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο LL.M στις Νομικές Πτυχές της Ιατρικής Πρακτικής (Legal Aspects of Medical Practice), του Πανεπιστημίου Κάρντιφ, Ουαλίας. Είναι Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΥΔΔΑΔ), καθώς και εκπαιδευμένη Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών από την Ολλανδική Εταιρεία Toolkit Company και Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια του Ολλανδικού Οργανισμού DIALOGUE BV στην επίλυση συγκρούσεων στους χώρους εργασίας. Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του ΕΚΠΑ σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων και συγκεκριμένα Σύμβουλος Νομικών υποθέσεων και Διαμεσολαβήτρια στο 6ο Δημοτικό Ιατρείο και Κοινωνικές Υπηρεσίες Κυψέλης σε πρότυπο Πρόγραμμα επιδοτούμενο από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Επίσης, πραγματοποιεί διαμεσολαβήσεις σε ομαδικές ή ατομικές διαφορές μεταξύ εταίρων, στελεχών ή υπαλλήλων σε οργανισμούς και επιχειρήσεις.
Είναι μετεκπαιδευμένη στην Οικογενειακή διαμεσολάβηση (ΚΕ.ΔΙ.Π./ Dr. Jamie Walker και από την κα M. Damianakis, στην Τέχνη της Μη Βίαιης Επικοινωνίας (M. Rosenberg) για την Ανατροφή των Παιδιών (Parenting) – Frank Gähsler (2014) και για τη Διαμεσολάβηση – Robert Kržišnik and Marjeta Novak (2015). Στο αμερικανικό μοντέλο διαμεσολάβησης της Πολιτείας της Καλιφόρνια στο Πανεπιστήμιο Pepperdine/ USA - (Πρόγραμμα Mediating the Litigated Case, 2014).
Στη Σχολική Διαμεσολάβηση – (ΚΕ.ΔΙ.Π - Dr. Jamie Walker) και στην Κοινωνική Διαμεσολάβηση, ως Συντονίστρια Διαλόγου – Facilitator από τη διεθνή ομάδα των Mediators Beyond Borders International.
Yπότροφος (Rotary Peace Fellow) του Rotary International στο ετήσιο πρόγραμμα (Ιούλιος 2021– Ιούλιος 2022) “Professional Development Program in Peace and Conflict Studies” από το Πανεπιστήμιο Chulalongkorn University στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης.
Μιλάει άπταιστα Αγγλικά.