ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Δια ζώσης εκπαίδευση
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ
Διάρκειας 20 ωρών
Ημέρες : 17-19 Ιανουαρίου 2025
Στις μέρες μας, ολοένα και πιο συχνά, ακούμε τη λέξη σχολικός εκφοβισμός ή όπως συνηθίζεται ευρέως, bullying. Η χρήση βίας μεταξύ μαθητών προκειμένου να προκαλέσουν φόβο, πόνο αυξάνεται καθημερινά. Πρόκειται για ένα κοινωνικό φαινόμενο, το οποίο εμείς ως ενήλικες οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε έτσι ώστε τα παιδιά μας να ισορροπήσουν στη ζωή. Η τιμωρία δεν είναι ο μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης. Η πρόληψη είναι απαραίτητη ώστε να μην χρειάζεται η τιμωρία.
Η Σχολική Διαμεσολάβηση είναι ένας τρόπος να αντιμετωπιστεί ο σχολικός εκφοβισμός, αφού δείχνει τον τρόπο να γεφυρώνονται οι διαφορές μεταξύ των μαθητών, ώστε να μην καταφεύγουν στη βία και τις συνέπειές της.
Το Κέντρο Διαμεσολάβησης Πειραιώς (ΚΕ.ΔΙ.Π.) σε συνεργασία τους εκπαιδευτές Διαμεσολαβητών Ευαγγελία Πολυράκη και Σπύρο Κ. Λειβαδόπουλο, έχοντας ήδη ολοκληρώσει πρόγραμμα σχολικής διαμεσολάβησης στο 9ο Γυμνάσιο Πειραιά, δράση η οποία βραβεύτηκε ως η καλύτερη σε ολόκληρο τον Πειραιά, ανακοινώνει το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στη σχολική διαμεσολάβηση (school mediation), διάρκειας 20 ωρών, το οποίο θα διεξαχθεί δια ζώσης. Η παρακολούθηση του προγράμματος οδηγεί στην απόκτηση πιστοποιητικού εκπαίδευσης στη σχολική διαμεσολάβηση από το ΚΕΔΙΠ, ως πρόγραμμα μετεκπαίδευσης σύμφωνα με τον Ν. 4640/2019.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε διαπιστευμένους διαμεσολαβητές καθώς και σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που επιθυμούν να αντιμετωπίσουν το θέμα του σχολικού εκφοβισμού με έναν εναλλακτικό τρόπο.
Όσοι παρακολουθήσουν την εκπαίδευση θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν ΔΩΡΕΑΝ σε ένα πεντάωρο εργαστήρι σχολικής διαμεσολάβησης, που θα πραγματοποιηθεί εντός του Φεβρουαρίου 2025, ώστε να βιώσουν τη σχολική διαμεσολάβηση στην πράξη.
Χρονοδιάγραμμα Σχολικής Διαμεσολάβησης |
||
Ημέρες |
Ώρες |
|
17-Ιαν |
Παρασκευή (δια ζώσης) |
από 04:00 μ.μ. έως 8:00 μ.μ. |
18-Ιαν |
Σάββατο (δια ζώσης) |
από 10:00 π.μ. έως 6:00 μ.μ. |
19-Ιαν |
Κυριακή (δια ζώσης) |
από 10:00 μ.μ. έως 6:00 μ.μ. |
Δίδακτρα
Το νέο πρόγραμμα της σχολικής διαμεσολάβησης (20 ώρες) ανέρχεται στο ποσό των τριακοσίων σαράντα (340,00) ευρώ.
Οι Εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία του ΚΕ.ΔΙ.Π. στο τηλέφωνο 210 429 6022.
Τα δίδακτρα θα καταβάλλονται είτε σε λογαριασμό του ΚΕ.ΔΙ.Π. στην τράπεζα EUROBANK A.E., είτε με πιστωτική κάρτα μέσω του livepay της παραπάνω τράπεζας, με δυνατότητα 6 άτοκων δόσεων.
AΡ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 0026.0050.38.0200751561
IBAN: GR7002600500000380200751561
Απαιτούμενα δικαιολογητικά:
1. Αίτηση συμμετοχής
2 α. για Διαμεσολαβητές : Βεβαίωση διαπίστευσης διαμεσολαβητή ή πιστοποιητικό/βεβαίωση παρακολούθησης από τον Φορέα Εκπαίδευσης και
β. για Εκπαιδευτικούς : Αντίγραφο πτυχίου
3. Αποδεικτικό έγγραφο καταβολής των διδάκτρων
Ηλεκτρονική Υποβολή Δικαιολογητικών Συμμετοχής έως :
Δευτέρα, 13/01/2025
Εκπαιδευτική Ομάδα:
1) Σπύρος Λειβαδόπουλος, Δικηγόρος – Διαμεσολαβητής & Εκπαιδευτής Διαμεσολαβητών
2) Ευαγγελία Πολυράκη , Δικηγόρος – Γραφολόγος - Διαμεσολαβήτρια & Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών
γραφικά εκπαιδευτών :
Ο Σπύρος Λειβαδόπουλος είναι δικηγόρος παρ΄ Εφέταις και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Είναι διαπιστευμένος διαμεσολαβητής σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις και διαπιστευμένος εκπαιδευτής διαμεσολαβητών. Έχει εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί στη Διαμεσολάβηση από το Center for Effective Dispute Resolution (CEDR-UK) κι είναι από τους πρώτους διαμεσολαβητές που διαπιστεύθηκαν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Έχει εκπαιδευτεί περαιτέρω στην Διεθνή ΟικογενειακήΔιαμεσολάβηση από το πρόγραμμα της ΕΕ, TIM project [Βρυξέλλες 2011/ Catholic University of Lauven (BE), child focus (BE) Mikk (GER),IKO (NL)], είναι “ Certified International Family Mediator” και μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου ΟικογενειακήςΔιαμεσολάβησης Crossborder mediator (www.crossbordermediator.eu ). Έχει διεξαγάγει τις πρώτες διαμεσολαβήσεις στην Ελλάδα μετά την ψήφιση του Ελληνικού Νόμου (3898/2010) σε εμπορικές, οικογενειακές και λοιπές αστικές διαφορές. Έχει επίσης μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση και επίλυση συγκρούσεων σε διεθνείς οικογενειακές διαφορές. Έχει συνεργαστεί με διεθνείς οργανισμούς (New York Peace Institute/USA, CEDR/UK, Mikk/Germany), αλλά και με μεμονωμένους διαμεσολαβητές (ΗΠΑ, ΒΕΛΓΙΟ, ΑΓΓΛΙΑ) είτε παρακολουθώντας διαμεσολαβήσεις είτε διενεργώντας συνδιαμεσολαβήσεις. Ως υπότροφος του Rotary Internationalπαρακολούθησε τρίμηνη εκπαίδευση (Ιούνιος – Αύγουστος 2017) και έλαβε διεθνή πιστοποίηση στην επίλυση συγκρούσεων “Professional Development Certificate in Conflict Resolution & Peace Building” από το Πανεπιστήμιο Chulalongkorn University στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης.
Εκπαίδευση Διαμεσολαβητών
Είναι διαπιστευμένος εκπαιδευτής διαμεσολαβητών (Τoolkit Company/ΚΕΔΙΠ) με μεγάλη εμπειρία στην εκπαίδευση, συνεργάζεται με το Κέντρο Διαμεσολάβησης Πειραιώς από το 2013 σε προγράμματα εκπαίδευσης στην οικογενειακή διαμεσολάβηση καθώς και στο πρόγραμμα Βασικής Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών του ΚΕΔΙΠ. Επίσης ανήκει στην εκπαιδευτική ομάδα του Γερμανικού οργανισμού διεθνών διαμεσολαβήσεων Mikk e.V και εκπαιδεύει διαμεσολαβητές, στην Διεθνή οικογενειακή διαμεσολάβηση σε υποθέσεις που περιλαμβάνουν απαγωγή παιδιών . Έχει συμμετάσχει ως εκπαιδευτής σε εργαστήρια για τη Διεθνή οικογενειακή διαμεσολάβηση σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ευρωπαϊκού Δικαίου ERA, εκπαιδεύοντας δικηγόρους και δικαστές στην Ελλάδα, την Ιταλία και το Βέλγιο. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής – σε σεμινάρια, εργαστήρια, συνέδρια και σε παρουσιάσεις προώθησης του θεσμού τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό καθώς και ως μέλος ομάδας εργασίας έργων- projects της Ε.Ε (MED-ENF, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2015). Επίσης έχει συμμετάσχει ως μέλος ομάδας εργασίας στη δημιουργία Παγκόσμιας Χάρτας για τη Διεθνή Οικογενειακή Διαμεσολάβηση ( Διεθνής Κοινωνική Υπηρεσία, Γενεύη 2015). Το 2020 συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο Chulalongkorn University στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης, όπου εκπαίδευσε επαγγελματίες από 18 διαφορετικές χώρες, στη διαμεσολάβηση, τις διαπραγματεύσεις και τον συντονισμό διαλόγου, στο πλαίσιο υποτροφίας από το Rotary Internationalστο πρόγραμμα « Professional Development in Conflict Resolution & Peace Building»Η Ευαγγελία Πολυράκη είναι δικηγόρος από το 1996 και Δικαστική Γραφολόγος, εγγεγραμμένη σήμερα στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά. Είναι Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια από το 2013. Έχει λάβει πιστοποίηση από Κέντρο Διαμεσολάβησης Πειραιά (ΚΕΔΙΠ) σε συνεργασία με την Toolkit Company και διαπίστευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Έχει εκπαιδευθεί στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση από το ΚΕΔΙΠ σε συνεργασία με την ΜΙΚΚ, καθώς επίσης και στη Σχολική Διαμεσολάβηση από την Δρ. Jamie Walker. Έχει εκπαιδευθεί στο Συντονισμό Διαλόγων (Facilitation) και στην Επανορθωτική Δικαιοσύνη (Restorative Justice) από τους Διαμεσολαβητές Χωρίς Σύνορα (Mediators Beyond Borders) με επικεφαλής τον Dr. Κenneth Cloke. Επιπλέον εκπαιδευθεί στην Κτηματολογική Διαμεσολάβηση από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών - ΚΕΔΙΒΙΜ. Είναι Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών, εκπαιδευμένη από το ΙΜΙ Καναδά και την κα Mary Damianakis. Έχει εκπαιδευθεί στη «Φωνή του Παιδιού». Περιλαμβάνεται στον επίσημο κατάλογο των διαπιστευμένων διαμεσολαβητών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθώς και στα ειδικά μητρώα των Οικογενειακών Διαμεσολαβητών και Κτηματολογικών Διαμεσολαβητών.
Συνεργάζεται με το ΚΕΔΙΠ από το 2018 ως εκπαιδεύτρια στην Οικογενειακή και στη Βασική Εκπαίδευση Διαμεσολάβησης.
Επίσης, έχει εκπαιδευθεί στο Συντονισμό Διαλόγων (Facilitation) και στην Επανορθωτική Δικαιοσύνη (Restorative Justice) από τους Διαμεσολαβητές Χωρίς Σύνορα (Mediators Beyond Borders). Μιλάει άπταιστα αγγλικά, καλά γαλλικά και ισπανικά.