Εκπαίδευση στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση από το ΚΕ.ΔΙ.Π.

Τρίτη, 29/03/2016

Το Κέντρο Διαμεσολάβησης Πειραιώς (ΚΕ.ΔΙ.Π.) σε συνεργασία με τον διεθνούς φήμης μη κερδοσκοπικό φορέα οικογενειακής διαμεσολάβησης “MiΚΚ e.V.” (http://www.mikkev.de/english/englisch/) διοργανώνει τριήμερο σεμινάριο στην οικογενειακή διαμεσολάβηση (family mediation) στα Ελληνικά με τίτλο «Εισαγωγή στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση» (Introduction to family mediation), διάρκειας 20 ωρών.
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί τις ημέρες Παρασκευή 1 από 16:00 έως 20:30, Σάββατο 2 και Κυριακή 3/4/ 2016 από τις 9:00 π.μ έως τις 18:00 μ.μ.

Εκπαιδευτές:
Σπύρος Λειβαδόπουλος – Μαρία Χατζηλεωνίδα
Κόστος συμμετοχής: 450 Ευρώ.
Δηλώσεις συμμετοχής έως 30/3/2016

Για το πρόγραμμα εκπαίδευσης στην οικογενειακή διαμεσολάβηση (1o επίπεδο), το ΚΕΔΙΠ συνεργάστηκε με την Γερμανική εταιρεία διεθνών διαμεσολαβήσεων και εκπαιδεύσεων MIKK e.v. H Μikk e.v. έχει διακριθεί για την δραστηριότητα της στον τομέα των οικογενειακών διαμεσολαβήσεων λαμβάνοντας βραβεία από τους οργανισμούς Germany Land Of Ideas και Association for conflict resolution International Chapter. Το 2011 μέσω του προγράμματος ΤΙΜ ( training in international family mediation) της Ε.Ε. ανατέθηκε στη Μikk να εκπαιδεύσει περί τους 70 διαμεσολαβητές από διάφορα κράτη της Ευρώπης στο πρώτο κοινό πρόγραμμα εκπαίδευσης στην οικογενειακή διαμεσολάβηση σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, με έμφαση στις διασυνοριακές διαφορές
(http://www.mikkev.de/english/englisch/ ). Η Mikk e.v εξειδικεύεται στην διεθνή οικογενειακή διαμεσολάβηση και εκπαιδεύει διαμεσολαβητές από όλο τον κόσμο στο συγκεκριμένο είδος διαμεσολάβησης. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης του 1ου επιπέδου αποτελεί εισαγωγή στην οικογενειακή διαμεσολάβηση. Διαρκεί τρεις ημέρες και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων : Επίπεδα και δυναμική συγκρούσεων στην οικογένεια- Στάδια κατά τη διάσταση και το διαζύγιο, θεματική περιπτώσεων διαμεσολάβησης κατά τη διάσταση και μετά το διαζύγιο, εργαλεία και μεθοδολογία στη διαμεσολάβηση οικογενειακών υποθέσεων, διαχείριση της επικοινωνίας στην οικογενειακή διαμεσολάβηση, συμφωνίες σε θέματα που ρυθμίζουν τις σχέσεις γονέων – παιδιών, συμφωνίες σε οικονομικά ή περιουσιακά θέματα, «μεικτές» οικογένειες, διεθνή - διασυνοριακή οικογενειακή διαμεσολάβηση, πρακτικές ασκήσεις και παίγνια ρόλων. Το ως άνω πρόγραμμα έχει ως σκοπό να εισάγει τους διαμεσολαβητές στην οικογενειακή διαμεσολάβηση τονίζοντας τις ιδιαιτερότητες , τις απαιτήσεις αλλά και την μεθοδολογία στο συγκεκριμένο είδος διαμεσολάβησης. Το πρόγραμμα διδάσκεται στα Ελληνικά και είναι προσαρμοσμένο στην Ελληνική πραγματικότητα με παίγνια ρόλων που προσομοιάζουν σε αληθινές υποθέσεις. Η επιμέλεια του συγκεκριμένου προγράμματος έχει γίνει από τους εκπαιδευτές : 1) Dr. Jamie Walker (http://jamiewalker.net/index/index.php ) και 2) Σπύρο Λειβαδόπουλο.

Βιογραφικά εκπαιδευτών:

Επαγγελματική Εμπειρία – Εξειδίκευση
Ο Σπύρος Λειβαδόπουλος είναι δικηγόρος παρ΄ Εφέταις και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Είναι διαπιστευμένος διαμεσολαβητής σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις και διαπιστευμένος εκπαιδευτής διαμεσολαβητών. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας, συνεργάστηκε με τον Όμιλο εταιρειών ΕΛΛΑΚΤΩΡ (2002-2007) και ειδικότερα με τις εταιρείες ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ & REDS AE παρέχοντας συμβουλευτικές και δικαστηριακές υπηρεσίες, ασχολούμενος κυρίως με υποθέσεις και θέματα δικαίου συμβάσεων, κατασκευαστικού δικαίου, δικαίου Ανωνύμων εταιρειών, Δημοσίων συμβάσεων, Ανάπτυξης διαχείρισης και εκμετάλλευσης ακινήτων και Δημοσίων Διαγωνισμών. Έχει επίσης συνεργαστεί με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών (2010- 2013) ως νομικός σύμβουλος – ειδικός συνεργάτης στο Γραφείο της Γενικής Γραμματέως και στην Ειδική Υπηρεσία, παρέχοντας συμβουλές σε θέματα δημοσίων συμβάσεων και δημοσίων διαγωνισμών. Από το έτος 2008 είναι ιδρυτικό μέλος του δικηγορικού γραφείου «Γιαννακόπουλος – Λειβαδόπουλος – Σκουλάτος & Συνεργάτες» και παρέχει συμβουλές και δικαστηριακή υποστήριξη σε ιδιώτες και εταιρείες σε υποθέσεις αστικού , εμπορικού και οικογενειακού δικαίου. Απόφοιτος της Νομικής σχολής του Πανεπιστημίου της Ματσεράτα (Ιταλία) και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στις « Ευρωπαϊκές Σπουδές για στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών» από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ξένες Γλώσσες : Αγγλικά,
Ιταλικά & Γαλλικά.

Διαμεσολάβηση:
Έχει εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί στην Διαμεσολάβηση σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις, το 2010, από το Center for Effective Dispute Resolution (CEDR-UK) και είναι από τους πρώτους διαμεσολαβητές που διαπιστεύθηκαν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έχει εκπαιδευτεί περαιτέρω στην Διεθνή Οικογενειακή Διαμεσολάβηση από το πρόγραμμα της ΕΕ, TIM project [Βρυξέλλες 2011/ Catholic University of Lauven (BE), child focus (BE) Mikk (GER),IKO (NL)] ,είναι “ Certified International Family Mediator” και μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Οικογενειακής Διαμεσολάβησης Crossborder mediator (www.crossbordermediator.eu ). Έχει εμπειρία στις διαμεσολαβήσεις καθώς έχει διεξαγάγει τις πρώτες διαμεσολαβήσεις στην Ελλάδα μετά την ψήφιση του Ελληνικού Νόμου (3898/2010) σε εμπορικές, οικογενειακές και λοιπές αστικές διαφορές. Έχει αποκτήσει σημαντική πρακτική εμπειρία στο εξωτερικό καθώς έχει συνεργαστεί με οργανισμούς (New York Peace Institute / USA, CEDR/ UK, Mikk/Germany) αλλά και με μεμονωμένους διαμεσολαβητές (ΗΠΑ, ΒΕΛΓΙΟ, ΑΓΓΛΙΑ) είτε παρακολουθώντας διαμεσολαβήσεις είτε διενεργώντας συνδιαμεσολαβήσεις.

Τομείς διαμεσολάβησης : Εμπορικές συμβάσεις, μισθωτικές διαφορές, εργατικές διάφορες, ενδοεταιρικές διαφορές, κατασκευές – real estate, τράπεζες, οικογενειακές διαφορές και διεθνείς οικογενειακές διαφορές.

Είναι διαπιστευμένος εκπαιδευτής διαμεσολαβητών (Τoolkit Company/ΚΕΔΙΠ) και συνεργάζεται με το Κέντρο Διαμεσολάβησης Πειραιώς στην εκπαίδευση διαμεσολαβητών στην οικογενειακή διαμεσολάβηση (1ο & 2ο εοίπεδο). Έχει επίσης εκπαιδεύσει σε συνεργασία με τον Γερμανικό οργανισμό διεθνών διαμεσολαβήσεων Mikk e.V διαμεσολαβητές στην Διεθνή οικογενειακή διαμεσολάβηση σε υποθέσεις που περιλαμβάνουν απαγωγή παιδιών ( Sesibra - Πορτογαλία 2015). Έχει συμμετάσχει ως εκπαιδευτής σε εργαστήρια για τη Διεθνή οικογενειακή διαμεσολάβηση σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό ERA, εκπαιδεύοντας δικηγόρους και δικαστές στην Ελλάδα , την Ιταλία και το Βέλγιο. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής – σε σεμινάρια, εργαστήρια, συνέδρια και σε παρουσιάσεις προώθησης του θεσμού τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό καθώς και ως μέλος ομάδας εργασίας έργων- projects της Ε.Ε (MED-ENF, Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο 2015).

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΛΕΩΝΙΔΑ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΡΙΑ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ

Η Μαρία Χατζηλεωνίδα είναι Δικηγόρος, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια και Διαπιστευμένη Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών, πτυχιούχος του Τμήματος Νομικής της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στο Διεθνές και Συγκριτικό Επιχειρηματικό Δίκαιο (Master of Arts in International and Comparative Business Law) του London Guildhall University (νυν London Metropolitan University), με ειδίκευση στο Διεθνές Τραπεζικό και Οικονομικό Δίκαιο (Law of International Banking and Finance), στο Διεθνές Ασφαλιστικό Δίκαιο (International Insurance Law), στο Διεθνές Δίκαιο Οικονομίας (International Economic Law) και στο Δίκαιο Διεθνούς Εμπορίου (Law of International Trade).

Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια, πιστοποιημένη από το Chartered Institute Of Arbitrators (CIArb London), International Arbitration and Mediation Center, London, England και μέλος του Σωματείου της Ελληνικής Ένωσης Διαμεσολαβητών. Έχει λάβει εξειδικευμένη και σε προχωρημένο επίπεδο εκπαίδευση στη Διαμεσολάβηση (Advanced Mediation Training Course), που πραγματοποιήθηκε μέσω της MATA, Mediation and Training Alternatives, Reading, England. Διαθέτει επίσης, διεθνή εκπαίδευση στην Εκπαίδευση Διαμεσολαβητών (Training of Mediation Trainers Course, Professional Trainership), που πραγματοποιήθηκε μέσω της TOOLKIT COMPANY, Haren, The Netherlands από την κορυφαία διαμεσολαβήτρια, εκπαιδεύτρια, ειδική σύμβουλο διαπραγματεύσεων, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης και συγγραφέα, Manon Schonewille και έχει λάβει Πιστοποίηση Διαπιστευμένου Εκπαιδευτή Διαμεσολαβητών από την TOOLKIT COMPANY, Haren, The Netherlands.

Από το έτος 1997 διατηρεί προσωπικό δικηγορικό γραφείο με στελέχωση συνεργατών, με αντικείμενο που καλύπτει ολόκληρο το φάσμα της δικηγορικής ύλης και με ιδιαίτερη έμφαση σε
θέματα τραπεζικού, χρηματοοικονομικού και επιχειρηματικού δικαίου, ακινήτων και εμπορικών εταιριών καθώς και την παροχή διαμεσολαβητικών υπηρεσιών.
Έχει διατελέσει επί διετία Νομική Σύμβουλος στην «ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΕ», στον Τομέα Εμπλοκών/Καθυστερήσεων και ήδη από το έτος 1997 έως σήμερα συνεργάζεται, ως Νομική Σύμβουλος, με την Τράπεζα «EUROBANK ERGASIAS AE» σε επίπεδο πολλαπλής νομικής υποστήριξης.
Από το 2009, μέλος της Επιτροπής Διαμεσολάβησης του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης έχει συμμετάσχει σε ποικίλα εγχώρια και διεθνή συνέδρια και σεμινάρια που αφορούν στη Διαμεσολάβηση.
Περαιτέρω, έχει εκπονήσει και διδάξει για λογαριασμό του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης πρόγραμμα εκπαίδευσης σε 320 εκπαιδευόμενους-δικηγόρους, στο θέμα «Τακτικές και Τεχνικές Διαπραγματεύσεων στην Επίτευξη Συμφωνιών (Deal) & στην Επίλυση Διαφορών (ADR) στα πλαίσια διαμεσολάβησης ή απευθείας διεξαγωγής» (της Διεύθυνσης του Προγράμματος Διαπραγματεύσεων της Νομικής Σχολής του Harvard).
Διαθέτει πιστοποίηση αρίστης γλωσσικής επάρκειας στην Γαλλική και Αγγλική γλώσσα, στην οποία είναι και ειδική μεταφράστρια και έχει επαρκή γνώση της Ιταλικής γλώσσας.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ