2η Διαδικτυακή/on line ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ Μετεκπαίδευση Διαμεσολάβησης στις ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ

Πέμπτη, 23/11/2023

ΝΕΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ στις ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ:

Ευρωπαϊκό Δικονομικό Δίκαιο και Διεθνής Διαμεσολάβηση

(με έμφαση στις περιπτώσεις διεθνούς απαγωγής παιδιών)

Διάρκειας 10 ωρών   

Ημέρες : 18, 19 & 20 Δεκεμβρίου 2023

 

Το Κέντρο Διαμεσολάβησης Πειραιώς (ΚΕ.ΔΙ.Π.) σε συνεργασία με την Επίκουρη Καθηγήτρια Πολιτικής Δικονομίας στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δ.Ν. Α.Π.Θ., Δικηγόρο, κα. Άννα Πλεύρη και τον Διαμεσολαβητή και Εκπαιδευτή Διαμεσολαβητών Σπύρο  Λειβαδόπουλο  ανακοινώνει το πρόγραμμα εξειδικευμένης μετεκπαίδευσης στις Διεθνείς Οικογενειακές Διαφορές με τίτλο και θέμα: Ευρωπαϊκό Δικονομικό Δίκαιο και Διεθνής Διαμεσολάβηση, διάρκειας 10 ωρών, το οποίο θα διεξαχθεί εξ αποστάσεως (online) ,μέσω της πλατφόρμας zoom.us. Η παρακολούθηση του προγράμματος οδηγεί στην απόκτηση πιστοποιητικού εξειδικευμένης εκπαίδευσης στις Διεθνείς Οικογενειακές Διαφορές, ως πρόγραμμα μετεκπαίδευσης σύμφωνα με τον Ν. 4640/2019. Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε διαμεσολαβητές και δικηγόρους. 

Χρονοδιάγραμμα εκπαίδευσης

Ημέρες

Ώρες 

18-Δεκ

Δευτέρα (on line)

από 4:30 μ.μ. έως 8:30 μ.μ.

19-Δεκ

Τρίτη (on line) 

από 4:30 μ.μ. έως 8:30 μ.μ.

20-Δεκ

Τετάρτη (on line) 

από 5:00 μ.μ. έως 7:00 μ.μ.

 

Δίδακτρα 

Το εξειδικευμένο πρόγραμμα στις διεθνείς οικογενειακές διαφορές (10 ώρες) ανέρχεται  στο ποσό των 210,00 ευρώ. Τα δίδακτρα θα καταβάλλονται  είτε σε λογαριασμό του ΚΕ.ΔΙ.Π. στην τράπεζα EUROBANK A.E., είτε με πιστωτική κάρτα μέσω του livepay της παραπάνω τράπεζας, με δυνατότητα 3 άτοκων δόσεων. 

 

AΡ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 0026.0050.38.0200751561 

IBAN: GR7002600500000380200751561 

 

Απαιτούμενα δικαιολογητικά: 

  1. Αίτηση 
  2. Αντίγραφο πιστοποιητικού διαπίστευσης/πιστοποίησης διαμεσολαβητή ή βεβαίωση από τον Φορέα Εκπαίδευσης (για τους διαμεσολαβητές).
  3. Αντίγραφο δικηγορικής ταυτότητας (για τους δικηγόρους).
  4. Αντίγραφο καταθετηρίου τραπέζης για την καταβολή των διδάκτρων. 

 

Προθεσμία (ηλεκτρονικής) υποβολής δικαιολογητικών έως

την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

 

Εκπαιδευτική Ομάδα:

  1. Άννα Πλεύρη, Επίκουρη Καθηγήτρια Πολιτικής Δικονομίας Νομικής Σχολής  Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δ.Ν. Α.Π.Θ., Δικηγόρος   
  2. Σπύρος Λειβαδόπουλος, Δικηγόρος – Διαμεσολαβητής & Εκπαιδευτής Διαμεσολαβητών.

 

Στόχος της εκπαίδευσης αυτής είναι να παρέχει στους συμμετέχοντες, τις απαραίτητες γνώσεις σχετικά με το νομικό πλαίσιο για τις διεθνείς διαφορές καθώς και το βασικό πλαίσιο τεχνικών και δεξιοτήτων για τη Διεθνή Οικογενειακή Διαμεσολάβηση. 

 

Περιεχόμενο εκπαίδευσης :

  • Κανονισμός 1111/2019  (Κανονισμός Βρυξέλλες ΙΙΑ) για τη διεθνή δικαιοδοσία, την αναγνώριση και την εκτέλεση αποφάσεων σε γαμικές διαφορές και διαφορές γονικής μέριμνας, και για τη διεθνή απαγωγή παιδιών, που αποτελεί την αναδιατύπωση του Κανονισμού 2201/2003.  Οι βασικές τροποποιήσεις στον Κανονισμό  2201/2003 – Κριτική ανάλυση
  • Ενισχυμένος ρόλος της διαμεσολάβησης ( δυνατότητα παραπομπής από τα

δικαστήρια)

  • Σύμβαση της Χάγης του 1980 για τα αστικά θέματα της απαγωγής παιδιών
  • Περιπτώσεις απαγωγής και ο ρόλος των Κεντρικών Αρχών. 
  • Βασικές έννοιες για την Διεθνή Οικογενειακή Διαμεσολάβηση ( συμφωνά με τον οδηγό διαμεσολάβησης  της Συνδιάσκεψης της Χάγης)
  • Μοντέλα επίλυσης διεθνών οικογενειακών διαφορών μέσω διαμεσολάβησης
  • Πρακτικές ασκήσεις και προσομοίωση υπόθεσης

 

Το ΚΕΔΙΠ ως πρώτος φορέας κατάρτισης διαμεσολαβητών που ιδρύθηκε στην Ελλάδα, έχει παράδοση στην εκπαίδευση της οικογενειακής διαμεσολάβησης έχοντας διοργανώσει περί τους 30 κύκλους εκπαίδευσης οικογενειακών διαμεσολαβητών καθώς επίσης και πολλαπλά εργαστήρια πρακτικής εξάσκησης.  

Παρακαλούμε για οποιαδήποτε διευκρίνιση χρειαστείτε, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω e-mail : [email protected]  και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.

 

 

Βιογραφικά εκπαιδευτών :

 Ο Σπύρος Λειβαδόπουλος είναι δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, διαπιστευμένος διαμεσολαβητής σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις και διαπιστευμένος εκπαιδευτής διαμεσολαβητών. Επίσης είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ).  Έχει εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί στη Διαμεσολάβηση από το Center for  Effective Dispute Resolution (CEDR-UK)  κι  είναι από τους πρώτους διαμεσολαβητές που διαπιστεύθηκαν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.  Έχει εκπαιδευτεί περαιτέρω στην Διεθνή Οικογενειακή Διαμεσολάβηση  από το  πρόγραμμα της ΕΕ, TIM project [Βρυξέλλες 2011/ Catholic University of Lauven (BE), child focus (BE) Mikk (GER),IKO (NL)], είναι “ Certified International Family Mediator” και   μέλος  του Ευρωπαϊκού Δικτύου Οικογενειακής Διαμεσολάβησης Crossborder mediator (www.crossbordermediator.eu ). Έχει διεξαγάγει τις πρώτες διαμεσολαβήσεις στην Ελλάδα μετά την ψήφιση του Ελληνικού Νόμου (3898/2010) σε εμπορικές, οικογενειακές και λοιπές αστικές διαφορές. Έχει επίσης μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση και επίλυση συγκρούσεων σε διεθνείς οικογενειακές διαφορές. Έχει συνεργαστεί με διεθνείς οργανισμούς (New York Peace Institute/USA, CEDR/UK, Mikk/Germany), αλλά και με μεμονωμένους διαμεσολαβητές (ΗΠΑ, ΒΕΛΓΙΟ, ΑΓΓΛΙΑ) είτε παρακολουθώντας διαμεσολαβήσεις είτε διενεργώντας συνδιαμεσολαβήσεις.  Ως υπότροφος του Rotary International παρακολούθησε τρίμηνη εκπαίδευση (Ιούνιος – Αύγουστος 2017) και έλαβε διεθνή πιστοποίηση στην επίλυση συγκρούσεων  “Professional Development Certificate in Conflict Resolution & Peace Building” από το Πανεπιστήμιο Chulalongkorn University στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. 

  

Εκπαίδευση Διαμεσολαβητών 

Είναι Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ. Είναι διαπιστευμένος εκπαιδευτής διαμεσολαβητών (Τoolkit Company/ΚΕΔΙΠ) με μεγάλη εμπειρία στην εκπαίδευση, συνεργάζεται με το Κέντρο Διαμεσολάβησης Πειραιώς από το 2013 σε προγράμματα εκπαίδευσης στην οικογενειακή διαμεσολάβηση καθώς και στο πρόγραμμα Βασικής Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών του ΚΕΔΙΠ.  Επίσης ανήκει στην εκπαιδευτική ομάδα του Γερμανικού οργανισμού διεθνών διαμεσολαβήσεων Mikk e.V  και εκπαιδεύει διαμεσολαβητές, στην Διεθνή οικογενειακή διαμεσολάβηση σε υποθέσεις που περιλαμβάνουν απαγωγή παιδιών . Έχει συμμετάσχει ως εκπαιδευτής σε εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια για τη Διεθνή οικογενειακή διαμεσολάβηση σε συνεργασία με τον  Οργανισμό Ευρωπαϊκού Δικαίου ERA, εκπαιδεύοντας δικηγόρους και δικαστές στην Ελλάδα, την Ιταλία, το Βέλγιο και την Ρουμανία. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής – σε σεμινάρια, εργαστήρια, συνέδρια και σε παρουσιάσεις προώθησης του θεσμού τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό καθώς και ως μέλος ομάδας εργασίας έργων- projects της Ε.Ε (MED-ENF, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2015). Επίσης έχει συμμετάσχει ως μέλος ομάδας εργασίας στη δημιουργία Παγκόσμιας Χάρτας για τη Διεθνή Οικογενειακή Διαμεσολάβηση ( Διεθνής Κοινωνική Υπηρεσία, Γενεύη 2015).  Το 2020 συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο  Chulalongkorn University στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης, όπου εκπαίδευσε επαγγελματίες από 18 διαφορετικές χώρες, στη διαμεσολάβηση, τις διαπραγματεύσεις και τον συντονισμό διαλόγου, στο πλαίσιο υποτροφίας από το Rotary International στο πρόγραμμα «  Professional Development  in Conflict Resolution & Peace Building».

 

 

pastedGraphic.png 

Η  Δρ Άννα Εμ. Πλεύρη είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Πολιτικής Δικονομίας της Νομικής
Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, εκλεγμένο μέλος ΔΕΠ από το έτος 2014. 

Υπήρξε ειδικό διδακτικό επιστημονικό προσωπικό της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και Επισκέπτρια Καθηγήτρια σε  Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του  Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος. Από το έτος 2020 είναι Επισκέπτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.  Διδάσκει συχνά στην Εθνική Σχολή Δικαστών είτε ως εισηγήτρια σε επιμορφωτικά σεμινάρια είτε ως συμμετέχουσα στον πίνακα διδασκόντων. Είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, μέλος του ΔΣΘ και μέλος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου. Απέκτησε πτυχίο Νομικής καθώς και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στο Αστικό, Αστικό Δικονομικό
Δίκαιο και στο Εργατικό Δίκαιο από τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ (βαθμός Άριστα). Από την ίδια Νομική Σχολή απέκτησε Διδακτορικό (με βαθμό Άριστα με διάκριση), στον τομέα του Αστικού Δικονομικού Δικαίου. Eπιπλέον, έχει αποκτήσει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στο Διεθνές Δίκαιο από τη Νομική Σχολή του ΔΠΘ. Είναι διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια, μέλος
του Μητρώου Διαμεσολαβητών των Υπουργείων Δικαιοσύνης Ελλάδας και Κύπρου,
πιστοποιημένη και ανεξάρτητη εκπαιδεύτρια διαμεσολαβητών, μέλος του CIArb και του
ICC Hellas με εκτεταμένη εμπειρία στην πράξη της εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών.  Επίσης είναι μέλος του Μητρώου Εκπαιδευτών του ΕΚΔΔΑ και έχει σημαντική εμπειρία σε εκπαιδεύσεις νομικών -δημοσίων λειτουργών σε όλη την Ελλάδα.  Έχει συγγράψει 2 μονογραφίες (2014, 2018), έχει επιμεληθεί ενός συλλογικού έργου με θέμα τη διαμεσολάβηση (κατ’ άρθρον ερμηνεία) (2021) στο οποίο έχει συγγράψει και το μεγαλύτερο μέρος του έργου και έχει συμμετάσχει, ως συγγραφέας σε πολλά συλλογικά έργα στην Ελλάδα και διεθνώς και έχει δημοσιεύσει πλήθος μελετών στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα. Προσφάτως, κυκλοφόρησε τόμο Μελετών Αστικού Δικονομικού Δικαίου, Διαιτησίας και Διαμεσολάβησης (Εκδόσεις Σάκκουλα, Αθήνα-Θεσσαλονίκη, 2022). Είναι μέλος συντακτικών επιτροπών και επιστημονική συνεργάτιδα στον τομέα της Πολιτικής Δικονομίας διαφορών νομικών περιοδικών και νομικών εκδοτικών οίκων, όπως των περιοδικών Αρμενόπουλος, Ελληνική Δικαιοσύνη, Εφαρμογές Αστικού Δικαίου και Πολιτικής Δικονομίας και Διαιτησία και έχει συγγράψεις δεκάδες παρατηρήσεις και σχόλια σε δικαστικές αποφάσεις. Είναι μέλος της  ΕΑPIL (European Association  of  Private International Law), της Ένωσης Ελλήνων Δικονομολόγων, της ΕΝΟΒΕ και του ΕΟΔΙΔ.   Εργάζεται στην Ελληνική (μητρική) και στην Αγγλική γλώσσα (άριστη γνώση) και γνωρίζει επίσης Γερμανικά και Ισπανικά.

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ