Πρόγραμμα Μετεκπαίδευσης στην Iατρική Διαμεσολάβηση MEDIATION ΙΝ ΗΕΑLTHCARE ΓΙΑ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ, ΙΑΤΡΟΥΣ - Ν ο μ ι κ ό Π λ α ί σ ι ο Ν. 4512/ 2018

Τρίτη, 11/06/2019

Το ΙΝΚΑΔΑ (NIKIMEDIATION) σε συνεργασία με το Eλληνικό Κέντρο Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών (ΕΛΚΕΔ-ADR HELLENIC CENTER) προσφέρει e-training πρόγραμμα, διάρκειας 20 ωρών, με τίτλο «MEDIATION IN HEALTHCARE» *Στην ελληνική γλώσσα*

Μετά την παρακολούθηση του προγράμματος, θα χορηγηθεί ηλεκτρονικά από το ADR Hellenic Center και το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Αλεξανδρούπολης, (ΙΝΚΑΔΑ/NIKIMEDIATION)  Πιστοποιητικό Παρακολούθησης Certification of Attendance in MEDIATION IN HEALTHCARE, διάρκειας 20 ωρών.

Το πρόγραμμα μπορείτε να το παρακολουθήσετε από τον υπολογιστή σας, από το κινητό σας τηλέφωνο, από το ipad, οποιαδήποτε ώρα, οπουδήποτε θέλετε και με τον δικό σας ρυθμό. Έχετε πρόσβαση στην πλατφόρμα έως και 3 μήνες από την ημέρα εγγραφής.

Το κόστος του προγράμματος ανέρχεται σε 250,00 ευρώ, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η χορήγηση του πιστοποιητικού παρακολούθησης από το ΙΝΚΑΔΑ και το ΑDR HELLENIC CENTER.

Εγγραφές απευθείας στην E-Learning πλατφόρμα  :

www.e-adrhellenic.com

Σεμινάριο: Mediation in Healthcare

Leader Trainer: Εύη Αυλογιάρη, Δικηγόρος, MSc ΑΠΘ (Ιατρική Σχολή – Δ.Π.Μ.Σ.) «ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ: Δικαιϊκή Ρύθμιση και Βιοηθική Διάσταση»,  υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και υπεύθυνη του ερευνητικού προγράμματος «ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΡΑΞΗ»   Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια (CEDR, ΤΟΟLKIT, ΚΕ.ΔΙ.Π.) και Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών  εξειδικευμένη στην Ιατρική και Βιοηθική Διαμεσολάβηση (εκπαίδευση: Penn University of Pennsylvania Medical School, Harvard Medical School Center for Bioethics, University of Zurich/University Hospital Zurich), Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια ΥΔΔΑΔ, IMI Mediation Advocacy Certification, Διευθύντρια Κατάρτισης του Ινστιτούτου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Αλεξανδρούπολης,  Υπεύθυνη του προγράμματος Διαμεσολάβησης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας,  Πρόεδρος Ελληνικού Κέντρου Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών (ελ.κ.ε.δ./ ADR Hellenic Center) (http://www.adrhellenic.com).

Eξιδικευμένοι Εισηγητές:

Στέλλα Μαρία Καραγιαννάκη: Βιολόγος (Πανεπιστήμιο Κρήτης), ΜSc στην γνωστική νευροψυχολογία (Πανεπιστήμιο του Sheffield), πιστοποιημένη διαμεσολαβήτρια ΙΝΚΑΔΑ και ΑDR HELLENIC CENTER, εκπαιδεύτρια προγραμμάτων «Ενσυναίσθηση και ήπιες δεξιότητες στην ιατρική κλινική πράξη» εισηγήτρια σε βασικές εκπαιδεύσεις διαμεσολαβητών  με θέμα «Συναίσθημα και Νευροεπιστήμη». Συμμετοχή στο ερευνητικό πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, REMEDIC PROJECT, με αντικείμενο την αναγγεννητική ιατρική.

Eλένη Ζαγγελίδου: MD, PHd, MSc ΑΠΘ (Ιατρική Σχολή – Δ.Π.Μ.Σ. «ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ: Δικαιϊκή Ρύθμιση και Βιοηθική Διάσταση»), Ιατροδικαστής Β΄ Τάξης, Ιατροδικαστική Υπηρεσία θεσσαλονίκης, Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σε ποιους απευθύνεται: Το e-training σεμινάριο  απευθύνεται σε διαπιστευμένους/καταρτισμένους διαμεσολαβητές που θέλουν να εξειδικευτούν στην ιατρική διαμεσολάβηση, δικηγόρους που ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν με ιατρικές υποθέσεις ως παραστάτες δικηγόροι σε διαμεσολάβηση, σε νομικούς συμβούλους κλινικών, ιατρικών κέντρων κλπ, καθώς και σε ιατρούς, οδοντιάτρους, νοσηλευτές, διοικητικά μέλη νοσοκομείων και κλινικών, ασφαλιστές που θέλουν να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με την διαμεσολάβηση στο χώρο της υγείας.

 Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  1. Εισαγωγή στη διαδικασία της διαμεσολάβησης, τον ρόλο και τις ικανότητες του Διαμεσολαβητή
  2. Ιατρική Διαμεσολάβηση, τί είναι, ποιες διαφορές υπάγονται
  3. Ενσυναίσθηση και ιατρικό λάθος (αποκάλυψη και συγγνώμη) στην κλινική πράξη
  4. Επικοινωνία ασθενούς- ιατρού
  5. Ο ρόλος του παραστάτη Δικηγόρου στην Διαμεσολάβηση
  6. Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας
  7. Ασφάλιση αστικής ιατρικής ευθύνης
  8. Συναισθηματική Νευροεπιστήμη
  9. Προσωπικότητα και διαχείριση συγκρούσεων
  10. Ενημέρωση-Συναίνεση ασθενούς
  11. Ιατρική Αστική Ευθύνη, Ιατρική Πραγματογνωμοσύνη (επιπλοκές, αστική ιατρική ευθύνη κλπ)
  12. Επιλογή κατάλληλου Διαμεσολαβητή για ιατρικές υποθέσεις, γνώσεις και ικανότητες που απαιτούνται.
  13. Σενάριo ιατρικής υπόθεσης
  14. Άρθρα, εργασίες, θεωρία
  15. Εξετάσεις ( 10 ερωτήσεις με multiple choice )

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΚΕΔ/ADR HELLENIC CENTER

Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ (ΕΛΚΕΔ) – ALTERNATIVE DISPUTE RESOLUTION HELLENIC CENTRE (ADR Hellenic Centre) είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με σκοπό την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών διαμεσολάβησης καθώς επίσης και την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών εκπαίδευσης περί τη διαμεσολάβηση. Το ΕΛΚΕΔ ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2012 και  συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (τομέας Διά Βίου Εκπαίδευσης) και προσφέρει με μεγάλη επιτυχία Προγράμματα Εξειδίκευσης στον τομέα της Διαμεσολάβησης. Από το 2014 το ΕΛΚΕΔ είναι ο αποκλειστικός πάροχος εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (ΙΝΚΑΔΑ), ενός εκ των πέντε λειτουργούντων στην Ελλάδα Ινστιτούτων Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών. Από δε το έτος 2015 είναι μέλος (το μοναδικό από την Ελλάδα) του Βαλκανικού Οργανισμού

Επίλυσης Διαφορών (Balkan Association for Dispute Resolution), με έδρα τη Σόφια Βουλγαρίας.

Tο ADR Hellenic Center από το έτος 2015 παρέχει όλα τα Qualifying Assessment Programs του International Mediation Institute (I.M.I) και πιστοποιεί τις επαγγελματικές ικανότητες των Διαμεσολαβητών, ώστε αυτοί να συμπεριληφθούν στην επίσημη λίστα των διεθνών διαμεσολαβητών του Ι.Μ.Ι. Η πιστοποίηση αυτή από το Ι.Μ.Ι. είναι μία διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ